Vrijdag 4 oktober 2019 : slotdag zeeklassen


Wij hebben een prachtweek achter de rug. De weergoden waren ons zeker welgezind. Regen hielden ze alleen voor 's nachts en we kregen slechts vandaag een dagje met veel wind. Maar niet getreurd, alle onze activiteiten konden doorgaan.
Onderstaande foto's vertellen jullie wat we vandaag nog deden. m.a.w. géén woorden voor nodig. We hopen dat jullie kinderen deze zeeklasweek eveneens een leuke week vonden en zien ze graag maandag uitgerust terug op school. Nieuwe vriendschappen werden gesloten en hun kennis werd bijgeschaafd... dit waren onze voornaamste doelstellingen van deze week!
Prettig weekend,
Het zeeklasteam

Donderdag 3 oktober 2019

Deze morgen moesten we extra vroeg opstaan. We wandelden langs de dijk tot we de garnaalvisser in het water zagen. We zagen hoe die zijn buit binnenbracht: verse garnaaltjes, mesheften, krabjes, kleine pladijsjes en alweer ‘grietjes’. Speciaal voor ons kwamen de ouders van Xander Holvoet langs. De papa van Xander is ook een verwoed garnaalvisser, zelfs onze eigen ‘Xander’ de jongste garnaalvisser van België trok in het water om garnaaltjes te vangen. Eenmaal de buit er was, werd die gesorteerd en trokken we met de huifkar naar het huis van de garnaalvisser om er onze grijze garnaaltjes te koken en te proeven. Als dat geen dagverse ‘Nieuwpoortse garnalen’ waren. Daarna keerden we opnieuw met de huifkar terug naar Barkentijn. (Klaas was zot van alle meisjes die in de auto’s achter de huifkar aan zaten.)
We picknickten op het strand en  konden nadien naar hartenlust ravotten op het strand, putten graven, petanquen enz…. Als slot werd er een wedstrijd ‘de mooiste, langste, origineelste, … knikkerbaan’ gehouden.
We trokken nadien naar de kamers om te douchen, de kamers op te ruimen en de valies al wat te vullen. Nadien konden de leerlingen zich klaarmaken voor de spetterende avond in galakledij. Netjes opgekleed gingen we aan tafel.

Als avondeten kregen wij vol-au-vent met kroketjes en salade. Een yoghurtje was het dessertje. Ze vulden alvast goed hun buikje.
De leerlingen kwamen allen op hun paasbest naar de fuif! Sommigen onder hen worden waarschijnlijk later kapster, schoonheidsspecialiste of stylist(e).

Tijdens de fuif verrasten we juf Kelly met een voorhuwelijkse ‘Connemara’.  Juf Kelly was direct in form, dit belooft voor het huwelijksfeest op zaterdag !
Straks ronden wij onze party-avond af en brengen we jullie kinderen voor de laatste keer naar dromenland. SLAAPWEL en tot morgen rond 14.45 u. Vergeten jullie niet om samen een ketting te vormen en alle valiezen eerst veilig op de grote speelplaats te brengen? Dank bij voorbaat!

Het zeeklasteam

Woensdag 2 oktober 2019

Vanmorgen startten we met een tramrit naar de vismijn. We kregen daar een leerrijke, boeiende rondleiding van 4 gidsen.  We kregen uitleg over het reilen en zeilen van een vismijn. Ze vertelden ons dat verschillende boten ankeren in de haven van Nieuwpoort. De afkomst van de boot kunnen we herkennen aan de eerste letter die op de romp van de boot staat zoals ‘O123’ komt van Oostende en Z305 komt uit Zeebrugge. We leerden heel wat bij! Zelfs de juffen weten nu waar de beste plaatsjes in Nieuwpoort zijn om dagverse garnalen te kopen. Door dit te horen begon ons maagje te rammelen. We namen afscheid van onze gidsen en trokken richting kinderboerderij ‘de Lenspolder’ waar we onze picknick opaten bij een frisdrank. Nadien konden we nog wat genieten van de dieren en speelden alle jongens en meisjes op het speelpleintje.

Om 13.30 uur startte een leuke ravotnamiddag in het zwembad van Nieuwpoort. De leerlingen konden zich er uitleven op drijfmatten, een loopmat, een spectaculaire lichtgevende glijbaan, grote schuimrubberen moto – en autofiguren en genieten van een supergroot bubbelbad wanneer ze wat rust nodig hadden. Voor vele leerlingen was dit hun eerste jacuzzimomentje. Ook de juffen werden verwend met een massage van sommige leerlingen.

De verrassing van de dag werd verbrod door een telefoontje die we kregen van de ‘IJsbol’ om te melden dat ze vandaag niet aan de vaargeul zouden staan en dat onze kinderen dus geen ijsje zouden kunnen likken. Wat een geluk dat meneer directeur een andere ijsleverancier kon strikken op de dijk zodat iedereen toch kon genieten van een ijsje.

Bij terugkomst in de Barkentijn ontvingen en lazen de leerlingen hun post. Alle kinderen vinden dit steeds een fantastisch moment. Het maakt ons, kinderen en juffen, verdrietig dat sommigen nog geen post ontvingen. Maar hopelijk brengt de postbode morgen of overmorgen toch nog extra blije gezichtjes.
Als avondmaal kregen we fishsticks en spinaziepuree met een vanillepudding als dessert. Het vierde leerjaar ravotte nog wat op het strand terwijl de cinemazaal werd klaargezet. Het derde kreeg een extra rustmomentje.
Nu hebben ze allen hun pyjama aan en genieten ze van de film ‘Diep in de zee’. Een zakje popcorn hoort daar natuurlijk ook bij!

Groetjes uit Nieuwpoort en tot morgen!

 

Dinsdag 1 oktober 2019

Vandaag  trok iedereen met de tram naar het Visserijmuseum van Oostduinkerke . Voor sommigen  een hele belevenis op zich. Een stevige wandeling van Oostduinkerke-Bad naar Oostduinkerke Dorp leidde ons tot in het museum. Een leuke zoektocht loodste de groep doorheen het museum. Ze leerden er hoe we vroeger de was deden, licht maakten, wafels bakten, groenten bewaarden enz….
Ze leerden tevens over de visserij van vroeger en nu. Daarna volgde een rondleiding met de gids. In de benedenverdieping waren prachtige aquaria met dieren uit de zee. De gids vertelde ons alles over de vissen, de anemonen, de kreeften,… en zelfs over juf. Griet, euch….. de griet.
Beide groepen mochten picknicken in de Gemeentelijke basisschool van Oostduinkerke. De directeur ter plaatse mocht dan ook een kleine attentie ‘een pralientje’ in ontvangst nemen.
Alle leerlingen trokken eveneens naar de Witte Burg. Een leuke duin…. Een ideaal plaatsje om eens goed ‘rollekebolle’ te doen.
Bij ons terugkomst in de Barkentijn speelden we met z’n allen Bingo.
Kamiel, Iben en Bent waren hier de grote winnaars.
Als avondeten kregen we stoofvlees met frietjes en salade. Een ijsje als dessert mocht er niet aan ontbreken.
Na een grondige douchebeurt en kameropruiming konden de leerlingen nog een leuke tekening inkleuren of konden geïnteresseerde kijken naar de match ‘Club Brugge – Real Madrid’

Maandag 30 september 2019

Oef… nog enkele kinderen die niet slapen, maar de meesten zijn al vertrokken naar dromenland. Weet dat wij pas nu eens op adem kunnen komen…. En ja, de tijd nemen om alles te publiceren. Jammer dat wij moeten vernemen via Facebook dat ouders hun ongenoegen uiten omdat er nog steeds geen nieuws is. Wij menen toch dat wij ons best doen om de kids een toffe week te bezorgen en jullie zo gauw mogelijk van ons reilen en zeilen op de hoogte te brengen.
Deze morgen startten we onze dag reeds met een schitterend herfstweertje. Niet te koud en een stralend zonnetje in ons gezicht. De leerkrachten mochten zelfs hun zonnebril uithalen!

Vandaag bezochten we ‘de Dodengang’ te Diksmuide. De leerlingen konden er rustig en respectvol luisteren naar de verhalen uit WOI. Ze stonden versteld dat ze op de demarcatiepaal vier voorwerpen van de soldaten konden ontdekken: de helm, de granaat, de veldfles en het gasmasker.

Daarna konden ze wat genieten van het nieuwe Provinciedomein ‘IJzerboomgaard, juist naast de IJzertoren. Zeker en vast eens de moeite om nog eens met jullie gezinnetje te bezoeken.

Ook het bezoek aan het ‘museum aan de IJzer’ was een succes. De gids ‘Christophe Punk’ (winnaar Mercator 2009) kon de leerlingen enorm boeien en speelde met hen het ontstaan van WO I na. Om 16 uur vertrokken we richting Nieuwpoort en konden we ons installeren in de kamers. De leerlingen moesten hun valies zelf naar hun kamer brengen (euch) sleuren, maar ’t lukte wel.

Wij opteerden voor de eerste keer voor ‘bedopmaak’ en dit was een echte verademing. De tijd van dit tijdrovend moment konden de leerlingen al spelend doorbrengen. Als avondmaal kregen de leerlingen spaghetti Bolognaise.
De voorziene doorschuifronde na het avondmaal werd vervangen door een strandmoment, aangezien het aangename weertje!

 

 Fotogalerij

Links

Copyright © 2020 De Wonderwijzer  Rights Reserved.